Søk

BEGYNNE Å FISKE

Under artikkel har vi samlet relevante produkter for deg som ønsker å begynne å fiske

Å fiske kan være givende, energibyggende og en spennende opplevelse. I motsetning til hva mange tror, er fiske en helårsaktivitet. Det finnes utallige måter man kan fiske på, men et greit sted å starte er saltvannsfiske fra land. Det fine med fritidsfiske i saltvann er også at det er helt gratis. Fiske fra land kan gi vel så gode muligheter som fangst fra båt, og det er spesielt på denne årstiden torsk på grunnere vann. Også lyr, en annen fantastisk matfisk, oppholder seg typisk langs tangbelter og under kaier klare for hugg. 

 

Fra land

Om du ikke har båt så er det altså ikke et hinder for å fiske! Det finnes gode muligheter for å fiske fra land i de fleste områder langs vår langstrakte kyst. Derfor kan det å lokalisere en fiskeplass fra land som en offentlig kai eller et svaberg være et greit sted å begynne. Her kan det være greit å undersøke litt på forhånd for å ikke trå på andres eiendommer og vise respekt for omgivelsene. Tips: bruk satellitt-funksjonen til Google Maps eller andre elektroniske karttjenester. 

 

Når man fisker fra land er man avhengig av å kunne kaste sluken et stykke ut mot sjøen. For å oppnå en viss kastelengde brukes stenger med litt ekstra lengde i forhold til hva som er vanlig i båt. Her kan man derfor med fordel velge en stang med lengde fra 8 fot og oppover, og med en kastevekt i området 30-80 gram. Husk at jo tyngre sluk, jo lettere vil den være å kaste langt, men samtidig vil den også synke raskere til bunns og derved sette seg lettere fast. Velg også en liten eller mellomstor haspelsnelle: disse er velegnet til å kunne kaste med. Om du er usikker på hvordan man kaster med stang har Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) laget en filmsnutt om hvordan man kaster med haspelstang her: https://www.youtube.com/watch?v=hQKg-RUhCOA

 

Når du har kastet ut er det ideelt sett det beste å la sluken synke et stykke, men ikke helt til bunn hvor det er lett å sette fast sluken. Varier gjerne med å sveive inn jevnt og ta gjerne noen plutselige stopp eller rykk. Dette trigger en nølende fisk til hugg. Husk også at selv om det er naturlig å tro at man øker sjansen for fangst ved å kaste lengst mulig ut, så kan det være lyr og torsk i fin størrelse like ved land eller helt oppe i tangbeltet. 

 

Av sluker og fargevarianter finnes det et hav av muligheter, hvor man kan velge alt fra rimelige 15 kroners-sluker, til sluker av høyere kvalitet. Varier gjerne og test ut ulike fargekombinasjoner. Det er også muligheter for å bytte selve kroken/dreggen på sluken, hvor det finnes dregger av meget høy kvalitet for å øke mulighetene for fangst og ikke miste fisk som har tatt sluken. Annet utstyr det kan være greit å ha med på fisketur er en håv til fangst, sløyekniv og en bøtte eller pose til oppbevaring av fangst. For flere fisketriks og tips til bruk av haspelstang fra NJFF: https://www.youtube.com/watch?v=UnluMzPhUKw

  

Om du er usikker og trenger veiledning, ta kontakt med oss eller besøk oss gjerne i vårt butikkutsalg på Straume.

 

Skitt fiske! 

Les Mer
Se som Nett Liste
Sorter etter
Vise elementer per side

Bøtte 12 L

Solide bøtter til bruk til både industri og fritid. Produsert i resirkulert plast. Leveres i 2 ulike størrelser: 12 L og 20 L.
kr 39,00

CONDOR ECONOMY 6 TOMMER

Marttiini filetkniv 6'' med blad av rustfritt stål. • Blad: 15cm • Håndtak: 12cm • Slire: Plast
kr 349,00

CONDOR ECONOMY 7,5 TOMMER

Marttiini filetkniv 7,5'' med blad av rustfritt stål. • Blad: 19cm • Håndtak: 12cm • Slire: Plast
kr 399,00

DAM Fiskeveske 4 rom

Allround fiskeveske med vanntett bunn, avtakbar bag for oppbevaring av fangsten, 2 sidelommer og frontlomme med 2 nettinglommer.
kr 349,00

DAM Utsyrsbag 5 rom

Funksjonelle og moderne utstyrs bagger med moderne design. Gjennomtenkte plasseringer av lommer og PVC bokser, gjør det enklere å finne fram. Alle mørke grå felt er i vanntett materiale for optimal beskyttelse. Bagger i small og medium er hovedsakelig til å bære med seg rundt, mens large størrelsen er tiltenkt båtfiskeren. Universalbag med stort rom som kan deles med en borrelåsvegg, nettinglomme i lokk, 2 avtakbare side- lommer med borrelås og 2 frontlommer sørger for god orden i utstyret.
kr 399,00

Fiskevekt Scale til 22 kg.

Lettlest vekt med målebånd. Ideèll for enhver fisker eller turist som skal ut å reise. Stor måleskive som viser opptil 50lb eller 22kg. Oppheng og krok i rustfritt stål.
kr 119,00

Lawson Sea Fighter haspelstang

Lawson Sea Fighter er en robust og prisvennlig serie med syv stenger beregnet på fjordfiske og lettere havfiske. Det er brukt kompositt materiale i stangemnet, mens den ytterste delen er av stanga er i massiv glassfiber for å hindre brekkasje i den mest utsatte delen. Solide snellefester og stangringer gir ytterligere holdbarhet til denne robuste stangserien. Her finner du stenger til pilke- og agnfiske fra båt, kasting fra land og korte stenger beregnet for de aller minste uten at man behøver å sprenge lommeboka.
Fra kr 399,00

Marinor fiskeskrin. Sjøfiske

Kvalitetsskrin med 3 stk. hyller og et stort hovedrom. Mål: 36x20x21cm. Innhold: 1 stk. fluoriserende pilk 200g, 200m line 0,40mm, svivels m/hempe, 3 stk. sluk 40g, 3 stk. kroksett, gummimakk 4/0 ass og fiskekniv.
kr 449,00

Meiho Slukboks L 5 rom 186x103x34 mm

5 rom. 186x103x34 mm
kr 75,00

Meiho Slukboks M 5 rom 161x91x31 mm

5 rom. 161x91x31 mm
kr 65,00

Meiho Slukboks F Justerbar 3-12 Rom 146x103x23 mm

3/12 justerbare rom, 145x100x22 mm
kr 69,00

Rapala Sportsman vinterstøvel

Rapala Sportsman Vinterstøvel er en isfiskestøvel med lav vekt og uttakbart fôr som gjør at de tørker raskt. Støvlene holder deg varm på beina ned mot -30, og passer til isfiske og havfiske fra båt.
Fra kr 499,00

RAPALA SPORTSMANS 12L FISKEVESKE

Rapala® Sportsmans 12 fiskeveske har 4 rom. Uttakbar bag av PVC i hovedrom. Beltefeste på baksiden. • Justerbar skulderstropp • Vanntett nylon • Leveres i gaveeske • Volum 12 liter • Mål: 34x28x15cm
kr 289,00

Sluksett Sei/Lyr 16/18G

Sølvkroken har satt sammen en 3 pk med bestselgere her. Fungerer godt til kasting fra land til spesielt sei og lyr.
kr 179,00

Stang Marinor Fjord

6 fot, 180 cm, 20-60 gr
kr 309,00

Stingsilda sluk

Om ikke verdens mest berømte sluk, så er det i alle fall Norges mest kjente og brukte. Stingsilda er en klassiker som er knallgod til fiske etter sjøørret, sei, torsk, lyr, hvitting, makrell og knurr. Fungerer godt fra både båt og land.
Fra kr 69,00

Søvik Swivels Messing m/hempe

Søviks messingsvirvler montert med Søviks solide sluklås. Fra størrelse 12 som holder 12 kg. til størrelse 3/0 som holder 49 kg.
Fra kr 59,00
Filters
Sort
display