Søk

FORBEREDELSER UTE-MALING

Forberedelser ute-maling

Når vinteren er over og det nærmer seg vårtid kan det være lurt allerede da å tenke på forberedelser om du har tanker på om å male huset, hytten eller behandle terrassen. For la oss bare bli enige om en ting: det lønner seg å forberede seg, og med det menes å vaske! 

 

Tidlig vår er en utmerket tid å utføre vasken av husveggen eller terrassen. Selv om mange vasker terrassen eller fasaden når det er solfylt ute, er det aller beste å gjøre det når det regner. For det første gjør det jobben enklere, og for det andre er det langt mindre sannsynlighet for at vaskemiddelet tørker inn og lager matte områder eller i verste fall bleker underlaget om det kun er en årlig vask uten å male. Smuss, fett og sot sitter også løsere på denne tiden av året, som gjør jobben enklere. Før en generell vask er det en god start å rydde utemøbler og andre gjenstander rundt fasade for å gi deg arbeidsro når du skal vaske og male. Om du har blomster i nærhet til der hvor du skal vaske kan du gjerne dekke disse til med presenning eller plast. Ettersom vaskemiddel av fasade kan være kraftige, så brukes også gjerne enkelt verneutstyr, som gummistøvler, gummihansker og vernebriller.

 

Årlig vask uten å male

Selv om du ikke har planer om å male i år, vil en årlig vask av fasaden være en god investering og forhindre alger og sopp, og dermed forlenge levetiden til malingen og treverket. For denne type vask trengs det ikke like kraftig vaskemiddel som før man skal male, og det er viktig å ikke bruke for kraftig vaskemiddel som matter ned fargen. Når du skal vaske fasade på hus eller hytte brukes sprøyte, vaskekost eller børste. Bruk videre Tjæralin Husvask, som er et effektivt vaskemiddel som fjerner sopp, smuss og annen overflateforurensning. Fukt underlaget godt med vann, og påfør Husvask med pensel eller sprøyte. La det så virke i 15 minutter, men unngå for all del at det tørker. På tøffe flekker eller områder bruker du gjerne en kost eller børste til å gnikke husvasken godt inn i treverkets lengderetning. Begynn da nede og jobb deg oppover for å unngå avrenning som lager merker på veggen. Skyll grundig med vann etter behandling ovenfra og ned. Tjæralin Husvask kan også benyttes ved årlig vask av terrassen. 

 

Vask før maling av fasade 

Til vaskejobben før maling av fasade kan det være gunstig å bruke et kraftigere alkalisk vaskemiddel. Tjæralin Kraftvask løser opp fett, olje, sot og annet smuss, og er godt egnet for fasader som er tidligere behandlet/malt. Kraftvasken skaper også bedre heft på husveggen til malingen. Tjæralin Kraftvask påføres likt som Tjæralin Husvask: Fukt underlaget godt med vann, og påfør Husvask med pensel eller sprøyte. La det så virke i 15 minutter, men unngå for all del at det tørker. Husk at Kraftvask ikke bør brukes til vanlig årlig vask, fordi det er så kraftig at det vil matte ned fargen på fasaden. 

 

Et alternativ til Kraftvask er Tjæralin Unirens 1-2-3. Fordelen med dette produktet er at man kan bruke det til malingsfjerner, soppvask eller husvask, avhengig av blandingsforholdet. Blandingsforhold:

  •       Malingsfjerner: 2 deler
  •       Soppvask: 30 deler vann
  •       Husvask: 50 deler vann

Etter vask må treverket få tørke godt før det påføres maling. Vent gjerne 3-4 dager med mildvær (15+) uten regn før du maler. 

 

Vask av terrasse før behandling

Ved vask av terrasse før behandling av terrassebeis eller treolje brukes Tjæralin Terrasserens. Terrasserens er et svært effektivt middel som påføres enkelt: fukt underlaget godt med vann, og påfør terrasserens med pensel, rulle eller sprøyte. La det virke i 15 minutter (viktig at det ikke tørker!). På tøffe områder brukes skrubb eller vaskekost i treverkets lengderetning. Skyll godt etter behandling. Terrasserens er et kraftig middel som i tillegg til å rengjøre terrassen, også løser opp behandlingen treverket har fått tidligere. Om du har en terrasse som er ubehandlet er det likevel viktig å vaske før du behandler, men du kan godt bruke Husvask eller Unirens 1-2-3 istedenfor som er et litt mildere middel. 

 

Mange bruker høytrykkspyler til vask av terrassen, men på grunn av fare for oppflising og slitasje av treverket anbefales det å heller bruke vaskemiddel og vaskekost/skrubb, som igjen gir lengre levetid på terrassen. Om du først velger å bruke en høytrykksvasker, kan du velge å bruke en terrassevasker som man kan regulere trykket på for å skåne treverket. 

 

Husk, jo mer nøye du er med vask og forberedelser, jo bedre vil resultatet bli når du skal behandle treverket!  

Les Mer
Se som Nett Liste
Sorter etter
Vise elementer per side

ARBEIDSKRAKK 22CM/130 kg JORDAN

Liten og hendig arbeidskrakk, som gir deg de nødvendige 22 cm til oppussingsjobben eller andre oppgaver i hjemmet. Tåler en belastning på opptil 130 kg.
kr 119,00

Bøtte 12 L

kr 39,00

Bøtte 20 L

kr 59,00

FORLENGERSKAFT BASIC 115cm (5) JORDAN

Enkelt forlengerskaft til jobber som ikke krever stor rekkevidde. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat. Bruksområde: Gulv, Tak og Vegg. Passer til alle Jordans malerullbøyler, forlengbare pensler, forlengbare verktøy og vindusnaler.
kr 104,00

FORLENGERSKAFT PERFECT  75-115cm KORT (3/24) JORDAN

Spesielt tilpasset malejobben innendørs. Det korte skaftet gjør det mulig å bruke forlengerskaft selv i møblerte rom og trange ganger. Skaftet har et låsekon med klikkfunksjon som gjør at bøyler og pensler sitter ordentlig fast. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat. Jobben går raskere og blir mindre belastende.
kr 314,00

FORLENGERSKAFT PERFECT 115-195cm (3/24) JORDAN

Perfect forlengerskaft i aluminium og med låsekon er et meget godt valg til maling av vegg, tak og gulv. Det ergonomisk utformede håndtaket gjør at jobben går raskere og blir mindre belastende. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat.
kr 364,00

FORLENGERSKAFT ULTIMATE 115-270cm (3/24) JORDAN

Jordans lengste forlengerskaft som gjør det perfekt til utendørsjobber. Skaftet er lett og har et låsekon med klikkfunksjon som gjør at bøyler og pensler sitter ordentlig fast. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat. Jobben går raskere og blir mindre belastende ved at du unngår unødvendig klatring og ubekvemme arbeidsstillinger.
kr 619,00

Kosteskaft 150cm

Passer til gatekost rød. Lengde 150 cm.
kr 79,00

LAVTRYKKSPRØYTE 2L PUMPEKANNE (9) JORDAN

pumpekanne til påføring av vaskemidler på gulv, vegger og tak, både inne og ute. Også egnet til hagebruk og til vask av bil og båt mm. Den tåler også bruk av sure og basiske vaskemidler, hydrauliske løsninger og blekemidler. Variabel/ justerbar dyse som gir alt fra en fin dusj til en stråle med lang rekkevidde.
kr 214,00

Skrape Vendbar. 45 mm

kr 46,00

SLANGE ECONOMIC 1/2" 20m VERTO

Hageslange ECONOMIC, UV-strålebestandig, brukes til trykk på opptil 20bar. Kan brukes i temperaturer mellom -5°C til 30°C.
kr 250,00

SLANGE ECONOMIC 3/4" 20m VERTO

Hageslange ECONOMIC, UV-strålebestandig, brukes til trykk på opptil 20bar. Kan brukes i temperaturer mellom -5°C til 30°C.
kr 503,00

SLANGE PROFESSIONAL 3/4" 20m VERTO

Hageslange PROFESSIONAL, UV-strålebestandig, brukes til trykk på opptil 25bar. Kan brukes i temperaturer mellom -10°C til 45°C.
kr 699,00

SLANGEHOLDER VEGG (10) VEGGBRAKETT FOR SLANGE GARDENA

Den prisgunstige veggbraketten for slanger fra GARDENA brukes til oppbevaring på veggen av hageslangen din. Slangen kan settes til side enkelt og raskt. Det er praktiske oppheng for munnstykker, dusjer og spredere. Alltid der når du trenger dem. Denne lille hjelperen gjør vanningen til en lek. Kapasistet: 35 m 13 mm (1/2"), 25 m 15 mm (5/8"), 20 m 19 mm (3/4")
kr 139,00

STARTSETT 1/2" KOBLINGER OG STRÅLERØR (6/48) VERTO

Inneholder strålerør, krankobling, slangekobling og vannstopper. ½»
kr 143,00

STARTSETT 1/2" KOBLINGER/STRÅLERØR (10) GARDENA

GARDENAS grunnsett består av en gjenget krankobling med en adapter (Art. nr. 18202 og 5305), en slangekobling (Art. nr. 18215) en vannstopper (Art. nr. 18213) og rengjøringsmunnstykket (Art. nr. 18300). Med dette settet har du alle de originale GARDENA systemkoblingene og et rengjøringsmunnstykke for øyeblikkelig bruk av hageslangen.
kr 249,00
Filters
Sort
display