Søk

HUMMERFISKE

Hummeren er uforutsigbar og til tider vanskelig å fange. Den kan være vanskelig å forstå, og dukke opp når man minst venter det, og være sporløst borte når man er helt sikker på god fangst. Den lunefulle atferden fører til en spenning som ikke er tilstede på samme måte i andre typer fiske. Det krever innsats og forberedelser å fange den. Og når du har forberedt deg, ordnet agn, utstyr og planlagt plasser, da er det gøy å se de rette fargene i teina som kommer opp fra dypet. Under har vi samlet noen råd og erfaringer for hvordan man kan øke sjansene.

 

Teiner og utstyr 

Du kan få hummer i de fleste teiner, men teiner med et ekstra kammer er ofte mest effektivt. Det er også en fordel å ha godt med vekt i teina slik at den står stabilt, særlig om du fisker på værharde plasser. Et tips for å hindre å sette teina fast i bunn er å ha noen meter flytetau i bunn til en mindre blåse/kork, og fortsette med synketau til topp-blåsen.

 

Agn

Sild, berggylt, makrell, brakebusker og kattemat er bare noen få eksempler på agn vi hører enkelte har brukt som agn til hummer. Hva som fungerer best er det delte meninger om, men vi vet at mange bruker sur makrell og at dette fungerer godt. Husk, for ferskt agn vil tiltrekke seg krabbe fremfor hummer! 

 

Hvor setter man hummerteiner? 

Det finnes hummerplasser på steder man minst venter det. Prøv å finne steinrøyser ved å se på landskapet, eller steinhyller hvor det egentlig ser for bratt/dypt ut å sette teina. Dybder vil variere fra alt fra 5-40+ meter og man kan få hummer på grunt vann særlig på starten av sesongen, men hvor den kryper dypere utover høsten. Prøv deg gjerne frem med nye plasser. 

 

Regler 

Hummerfisket er strengt regulert med mange regler. Bomullstråd, rømningsveier og minstemål er bare et fåtall av disse. Vi anbefaler å følge godt med på fiskeridirektoratet.no for regler i hummerfisket. Å bli tatt for en feil kan bli svært kostbart! Registrer deg til hummerfisket her: Fiskeridirektoratet - Registrering hummerfiske

 

Etikett og normer

Husk å ikke sette teina for nært naboen, og unngå at det er tau som flyter i overflaten som andre kan få i propellen. Det er ikke uvanlig å miste teiner i hummersesongen, og om du ikke finner teina gjelder det å sokne etter den med en krok. For selv om teina tilsynelatende er borte kan den ha sklidd dypere og korken kan være like under overflaten. Om du har soknet og fortsatt ikke finner teina rapporterer du dette til Fiskeridirektoratet. 

Fiskeridirektoratet - Fritidsfiske app

Les Mer
Se som Nett Liste
Sorter etter

Agn / Pellets 5L

Pelletsagn er en enkel, effektiv og renslig måte å agne teiner på Pelletsagn er et utprøvd agn over flere år. Agnet er laget for å fiske kreps og hummer, men fungerer også til fisk. I agnbokser med steder med lite strøm kan pelletsen vare og fiske opp til 2 uker (f. eks i krepseteiner). Fisker du etter hummer på grunnere vann med mye strøm og større hull i agnboksene vil pelletsen skylles betraktelig fortere ut av boksen. Anbefalt bruk: - Bruk Agboks med 2 eller 4mm hull - Fyll boksen 1/4
kr 275,00

Agnboks 15 x 7 cm plast

Svært populær agnboks med 2 mm hull. Lokket vries av med et halvt vri. Dette gjør det kjapt og enkelt å agne boksen. Produsert med 2 mm huller for å hindre at lus og slimål spiser opp agnet. Størrelse: 15cm x 7,5cm Passer perfekt til krepsetiner, krabbe/hummerteiner og fisketeiner.
kr 29,00

Agnpose, Sort med krok

Agnpose i knuteløs bus. Samme posen som leveres i leppefiskteinene. Mål: 18cm x 18cm
kr 45,00

Bøtetråd til teiner 3mm x 100m, sort

kr 198,00

CRC Marker Pen hvit merkepenn (tusj)

Hvit markeingstusj til blåser og andre ting.
kr 79,00

Dobbel Fluktluke (Hummer/Krabbe)

Fluktåning for krabbe- og hummerteiner. To åpninger, en for krabbe og en for hummer. Spesifikasjoner: Størrelse: 6 og 8 cm fluktåpning. Farge: sort Materiale: plast
kr 40,00

Enkel Fluktluke 60mm (Hummer)

Flukthull til hummerteiner som enkelt kan stripses fast i de fleste teiner. Laget i solid plast. I teiner som er satt ut for fangst av hummer, skal det være minst én sirkelformet fluktåpning på hver side av redskapet. Åpningens diameter skal være minst 60 mm. Hullstørrelse: 60mm
kr 20,00

Teinemerker (inkl. Tusj)

6 STK FISKERIMERKER 1 STK VANNFAST TUSJ
kr 115,00

Permanent Sprit Tusj Twintip

Svart markeringstusj til båser og andre ting.
kr 125,00

Agnpose for teine

kr 45,00

Teinemerker Gul (uten tusj)

6 STK FISKERIMERKER, U/TUSJ
kr 85,00

Nedbrytbar bomullstråd

Tråden skal funger slik at dersom teinen mistes vil bomullstråden løse seg opp etter viss tid, å da gi frihet tilbake for innestengte individ. 2,4mm
kr 119,00

Agnboks Stor

Stor agnboks (21x10cm) med 2mm hull Produsert med 2 mm huller for å hindre at lus og slimål spiser opp agnet. Tilpasser kongekrabbe/snøkrabbeteiner og fisketeiner.
kr 29,00

Agnboks m/svivelkrok 2mm

Agnboks som enkelt kan festes med en hurtigsnapper i teinene. Flere og flere fjerne bare agnposen og går over til disse i teinene sine. 7,5x15cm 4 mm hull Passer perfekt til krepsetiner, krabbe/hummerteiner og fisketeiner.
kr 45,00

Teinetau 35m 6mm m/Flottør Grønt/Hvit

Med merking på 25 meter.
kr 139,00

Råtnetråd bomull 4 meter 2,5mm

Når teiner og annen fiskeredskap mistes på sjøen så stopper de gjerne ikke å fiske umiddelbart. Solide teiner i metall og not/tau produkter er gjerne omtrent evigvarende. Om du allerede har teiner som er utstyrt med råtnetråd, så trenger du denne på sikt for å sikre fangsten. Rett og slett en tråd som vil råtne. Har du ikke utstyrt teinene med råtnetråd så anbefaler vi at du gjør det. Hvordan fungerer råtnetråd? En teine som mistes i sjøen skal helst ikke fortsette å fange fisk og skalldyr. Om man har vår solide hummer/krabbeteine så kan man gjøre en miljøinnsats ved å feste "strikk med krok" til selve teina med råtnetråden. Et annet alternativ er å lage en åpning i selve nettet på 20-40cm, som man snurper igjen med råtnetråd.Sørg for å sjekke råtnetråden med gjevne mellomrom, slik at redskapene fungerer som de skal når du bruker dem. Råtnetråd som ligger i sjøen vil normalt gå i oppløsning etter 6-7 uker. Redskap som brukes aktivt, vil råtnetråden kunne vare lenge på, da forråtnelsen stopper når tråden får tørket. Kan også brukes på garn og andre fiskeredskaper.
kr 39,00

Plastkrok med strikktau

Solide plastkroker med strikktau til salgs. Perfekte til hummerteiner / krabbeteiner / krepseteiner osv. Leveres i blå og svart.
kr 45,00

Blå tønne med lokk 30 L

kr 560,00

Blå tønne med lokk 60 L

kr 775,00

Captain Sig Krabbeagn

kr 249,00

Bøtenål plast

Fra kr 40,00

Hummertang

kr 129,00

Strikk til Hummerbindetang BLÅ

kr 95,00

Strikk til Hummerbindetang GUL

kr 95,00

Krabbeteine ny modell, 6 kg

Vekt 6 kg. Komplett med 6cm/8cm fluktåpning, og 2.5mm bomullstråd.
kr 799,00

Mål for minstemål hummer, krabbe og kreps

Unngå å fange skalldyr under minstemålet. Dette vektøyet har minstemål til både hummer (25cm), krabbe (13cm) og kreps (11cm). Totallengde 28cm
kr 79,00
Filters
Sort
display