Søk

MAL HUSET - TIPS OG RÅD


Mal huset – tips og råd

Ved å følge noen enkle råd kan man spare tid, forenkle arbeidet og attpåtil skape et godt og holdbart resultat. 

Hvorfor Tjæralin? 

Vi fører Tjæralin, som leverer førsteklasses produkter til å bevare og fornye huset. I et hav av ulike malingsprodukter og merker å velge mellom, har du kanskje hørt dette før. Men, det er flere egenskaper som skiller Tjæralin fra andre produkter, deriblant at Tjæralin Dekkende er grunning og toppstrøk i ett, og du slipper derfor grunning. 

Det er også 70% beskyttende tørrstoff i produktet, som enkelt forklart betyr at det er 70% tørrstoff igjen av produktet når du tar bort vann og white-spirit. Jo høyrere andel tørrstoff det er i produktet du velger, jo mer vil være igjen når du har smurt det på veggen til å bevare treverket. Når du skal betale vil det der og da være andre rimeligere alternativer til dekkende maling i markedet. Men på litt sikt vil det lønne seg å velge produkter av høyrere kvalitet og høyere andel tørrstoff fordi man slipper å male så ofte, og fordi det bevarer treverket bedre, som med Tjæralin.

 

Forberedelser maling:

1. Rydd utemøbler og andre gjenstander rundt fasade og gi deg arbeidsro når du først skal male 

2. Vask fasade før påføring av maling! Les våre råd til vask og forberedelser til ute-maling her: FORBEREDELSER UTE-MALING

3. La treverket få god tid til å tørke etter vask, gjerne 3-4 dager ved 20 grader

4. Gå over treverket for å se om det er bord som må skiftes eller skrapes. Bord eller områder som skrapes pusses med pussekloss etterpå. Fjern så pussestøv

5. Legg ut plast eller dekke der hvor du skal male

6. Fjern eventuelle spiker og stifter i vegg

7. Masker de punktene du ikke ønsker å male, som karmer og vinduer osv

8. Grunning på bare områder: Dette trenger du å gjøre om du ikke bruker Tjæralin. Om du bruker Tjæralin har du grunning og toppstrøk i ett, og du trenger derfor ikke å grunne 

9. Bruk rørepinnen godt i malingsspannet, da mye av det viktige innholdet ligger på bunnen av spannet. 

 

Male: 

1. Forsøk å male en-og-en vegg eller område av gangen

2. Fordel veggene til en person per vegg: vi maler ulikt og påfører ulike mengder maling som igjen kan utgjøre fargeforskjeller, derfor kan det være lurt å ha hver sin vegg

3. Unngå å male i sterk solsteik, regn og nattekulde. Det beste er overskyet vær

4. Bruk utendørsrulle og forlengerskaft til maling av de store flatene

5. Mal kantlister og ende-ved med pensel. Når du maler endeveden kan det være lurt å bruke en bredsparkel eller lignende for å beskytte grunnmuren for maling

6. Det anbefales to fyldige strøk med Tjæralin Dekkende og Beis. På det andre strøket bruker du det samme produksjonsnummeret for å unngå forskjeller i fargenyanser

7. Om du har anledning fjerner du maskeringstape før malingen tørker, da går den lettere av

8.  Når du er ferdig legger du penslene i plast eller renser dem i white-spirit

9. Om du har mer maling igjen setter du lokket godt på, og merker maling spannet med litt maskeringstape og skriver på hvor og når malingen er brukt

10. Tjæralin er et oljebasert produkt som inneholder linolje, derfor vil det beste for å ta vare på malerverktøyet som er brukt som pensler og legge disse i white-spirit. 

 

Tjæralin Dekkende

Oljebasert dekkbeis, et svært godt produkt egnet for både nye og gamle trefasader. Produktet inneholder tretjære, linolje og sopphindre middel som gir gode overflateegenskaper og bevarer treverket i dybden. Tjæralin Dekkende kan overmales, blandes i de aller fleste farger og kan males på tidligere beisede, dekkbeisede og malte treflater. Produktet tåler frost, kan benyttes fra 40 °C til -15 °C. Overmalbar etter 2-4 °C, avhengig av lufttemperatur og luftfuktighet. Brukstørr etter 12-24 timer (23°C og 50% luftfuktighet). Forbruk: 6-10 m2/liter avhengig av underlaget. Det anbefales to fyldige strøk med Tjæralin Dekkende. 

 

Tjæralin Beis

Som med Tjæralin Dekkende kan Beis legges på rett nytt treverk, du slipper altså egen grunning. Det kan også legges på tidligere beisede overflater. Produktet har høy glans, gir en fantastisk glød og kan brukes på både gamle og nye trefasader. Beis fremhever treverkets naturlige utseende, kan overmales og kan blandes i de fleste farger. Tjæralin beis kommer også i matt variant. Overmalbar etter 12-24 timer (23°C og 50% luftfuktighet). Forbruk: 6-10 m2/liter avhengig av underlaget. Det anbefales minst to fyldige strøk med Tjæralin Beis.

Les Mer
Se som Nett Liste
Sorter etter
Vise elementer per side

ARBEIDSKRAKK 22CM/130 kg JORDAN

Liten og hendig arbeidskrakk, som gir deg de nødvendige 22 cm til oppussingsjobben eller andre oppgaver i hjemmet. Tåler en belastning på opptil 130 kg.
kr 119,00

Classic Pensel 100 mm

kr 47,00

Classic Pensel 35 mm

kr 22,00

Classic Pensel 50 mm

kr 26,00

DEKKENDE HVIT/A-BASE 0,9 L

Tjæralin Dekkende er en oljebasert dekkbeis som kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/ regn direkte etter påføring.
kr 259,00

DEKKENDE HVIT/A-BASE 2,7 L

Tjæralin Dekkende er en oljebasert dekkbeis som kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/ regn direkte etter påføring.
kr 619,00

DEKKENDE HVIT/A-BASE 9 L

Tjæralin Dekkende er en oljebasert dekkbeis som kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/ regn direkte etter påføring.
kr 1 399,00

DEKKFOLIE STRONG 2X12m TESA

tesa Drop Cloth Extra Strong er den perfekte presenningen for maling og oppussing. Den er laget av en slitesterk og rivebestandig PC-film, som er ideell for å beskytte mot smuss, sølt maling og andre væsker. Tonneau-dekselet er tilgjengelig i arkstørrelser på 4 mx 5 m, og er det beste valget for å dekke selv store områder for å beskytte gulvet og møblene.
kr 139,00

DEKKFOLIE UNIVERSAL 4X5M TESA

Skal du male vegger eller renovere hjemme? tesa Drop Cloth Universal er en stor hjelpe med å få jobben gjort raskt uten faren for at skitt eller malingssøl ødelegger tepper eller møbler. Denne plastpresenningen er en slitesterk trekkduk for malere, på 4 m x 5 m. Den er både rivefast og motstandsdyktig mot løsemidler, noe som gjør den til en ideell trekkduk for beskyttelse av store områder.
kr 29,00

DEKKFOLIE 1,5mx25m 30my (15/450) MALEFOLIE FP 1992

Dekkfolie
kr 165,00

FORLENGERSKAFT BASIC 115cm (5) JORDAN

Enkelt forlengerskaft til jobber som ikke krever stor rekkevidde. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat. Bruksområde: Gulv, Tak og Vegg. Passer til alle Jordans malerullbøyler, forlengbare pensler, forlengbare verktøy og vindusnaler.
kr 104,00

FORLENGERSKAFT PERFECT  75-115cm KORT (3/24) JORDAN

Spesielt tilpasset malejobben innendørs. Det korte skaftet gjør det mulig å bruke forlengerskaft selv i møblerte rom og trange ganger. Skaftet har et låsekon med klikkfunksjon som gjør at bøyler og pensler sitter ordentlig fast. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat. Jobben går raskere og blir mindre belastende.
kr 314,00

FORLENGERSKAFT PERFECT 115-195cm (3/24) JORDAN

Perfect forlengerskaft i aluminium og med låsekon er et meget godt valg til maling av vegg, tak og gulv. Det ergonomisk utformede håndtaket gjør at jobben går raskere og blir mindre belastende. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat.
kr 364,00

FORLENGERSKAFT ULTIMATE 115-270cm (3/24) JORDAN

Jordans lengste forlengerskaft som gjør det perfekt til utendørsjobber. Skaftet er lett og har et låsekon med klikkfunksjon som gjør at bøyler og pensler sitter ordentlig fast. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste malejobber og gir et jevnere og penere sluttresultat. Jobben går raskere og blir mindre belastende ved at du unngår unødvendig klatring og ubekvemme arbeidsstillinger.
kr 619,00

GÅRDSRØD 10 L

kr 935,00

Habo Penselsett 7 pk småpensler

Habo penselsæt med syntetiske børster og plastskaft. Slipper ingen strå. Småpensler, som er velegnet til maling, limning m.m. Habo syntetiske pensler er svensk fremstillede pensler af højeste kvalitet. Produceret iflg. et patenteret system og slipper derfor ingen strå. Habo syntetiske pensler giver meget jævne overflader, er miljøvenlige og kan genbruges 100%.
kr 70,00

Habo Royal Minirulle 100mm (tåler Epoxy/Polyester)

kr 45,00

Jordan PENSEL ULTIMATE UTE 75mm VINKLET M/OPPBEVARINGSBOKS

Jobb smart med en høykvalitets vinklet pensel når du skal male ute. Optimal sammensetting gjør at du legger igjen riktig malingstykkelse som dermed gir den beste beskyttelsen. Færre dypp, raskere jobb. Malepenselen har en særdeles slitesterk bust og et ergonomisk vinklet skaft som skåner håndledd og gjør malejobben enklere. Penselen leveres med en oppbevaringsboks som holder malingen fuktig i opptil 2 uker. En smal utepensel som denne, 75 mm, kan være lurt å ha for å komme til på vansklige plasser, og for å sikre god dekk på detaljer. Den er også fin å bruke etter man ruller maling på veggen. Penselen kan settes på forlengerskaft for mindre belastning på rygg og skuldre. Penselen er beregnet for til utendørs bruk.
kr 263,00

Jordan PENSEL ULTIMATE UTE 65mm OVAL VINKLET (10/420) M/OPPBEVARINGSBOKS 

kr 311,00

Jordan Perfect Rullesett 180mm (20/80) 

ett med 18 cm rullekar, bøyle og malerull. Benyttes til tak, vegg og gulv som har jevne underlag. Passer alle typer maling Rulle som spruter lite Passer til forlengerskaft
kr 149,00

Kosteskaft 150cm

Passer til gatekost rød. Lengde 150 cm.
kr 79,00

MALERPUTE EASY PAD REFILL (5) TERRASSE JORDAN

kr 175,00

MALERPUTE EASY PAD TERRASSE (5) m/SLIPEBRETT JORDAN

kr 360,00

MALERULL PERFECT 180mm GRØNN STRIPE  (5/50) JEVNE UNDERLAG JORDAN

kr 75,00

MALERULL ULTIMATE 180mm ROSA (5/40) GROVE UNDERLAG JORDAN

kr 90,00

MALERULLBØYLE PERFECT 180mm (5/50) JORDAN

kr 69,00

Maskerings tape Beige. 38 mm x 50m

kr 57,00

Maskeringstape PROFF, Blå UV, 25mm x 55m - Stokvis,

Til bruk utendørs i opptil 7 dager. UV-bestandig. Proff kvalitet, 55 m på rullen. Brukes til arbeider på en rekke overflater som krever en fjernbar maskeringstape.
kr 156,00

Maskeringstape, beige 25 mm x 50 m - Stokvis

Maskeringstape med enkeltsidig papir fra Stokvis. Brukes til enklere maskering, primært innendørs. Dette er en klassisk tynn og smidig tape med gummibasert klebestoff som gir god heft. Tapen bør ikke utsettes for sollys og fjernes relativt umiddelbart, senest innen 3 dager. Tykkelse: 0,12 mm Bæremateriale: papir Klebestoff: gummi Dekkpapir: nei
kr 44,00

PENSEL BASIC 50mm LANGPENSEL (10/100) JORDAN

kr 46,00

PENSEL PERFECT INNE  25mm FLAT (10/50) JORDAN

Bustsammensetningen sikrer et meget høyt malingsopptak slik at arbeidet kan utføres raskt og gir et fint sluttresultat. Det ergonomiske skaftet gir deg flere grepsalternativer og er behagelig å jobbe med. Penselen har en patentert bordstøtte og spannholder på siden. Fint resultat. Høyt malingsopptak. Ergonomisk skaft. Slipper ikke bust.
kr 72,00

PENSEL PERFECT INNE  35mm FLAT (10/50) JORDAN

Bustsammensetningen sikrer et meget høyt malingsopptak slik at arbeidet kan utføres raskt og gir et fint sluttresultat. Det ergonomiske skaftet gir deg flere grepsalternativer og er behagelig å jobbe med. Penselen har en patentert bordstøtte og spannholder på siden. Fint resultat. Høyt malingsopptak. Ergonomisk skaft. Slipper ikke bust.
kr 79,00

PENSEL PERFECT INNE  70mm FLAT (10/50) JORDAN

Bustsammensetningen sikrer et meget høyt malingsopptak slik at arbeidet kan utføres raskt og gir et fint sluttresultat. Det ergonomiske skaftet gir deg flere grepsalternativer og er behagelig å jobbe med. Penselen har en patentert bordstøtte og spannholder på siden. Fint resultat. Høyt malingsopptak. Ergonomisk skaft. Slipper ikke bust.
kr 129,00

PENSEL PERFECT UTE  75mm FLAT (10/100) JORDAN

Jordan Perfect Ute flat pensel er en bra allroundpensel for alle typer maling og lakk. Den har en sammensatt bust av naturbust og syntetiske materialer og har høyt malingsopptak slik at arbeidet kan utføres raskere. Gir et pent sluttresultat, og har bordstøtte og spannholder. Passer til forlengerskaft.Godt resultat hver eneste gang. Flat utendørspensel som sikrer en trygg og jevn påføring.
kr 138,00

PENSEL PERFECT UTE  75mm FLAT VINKLET (10) ERGO JORDAN

Med denne penselen maler du raskt den utvendige kledningen samtidig som fasaden får en veldig god beskyttelse. Sammensetningen av penselbust sikrer et høyt malingsopptak og gjør at penselen dekker større flate per dypp samtidig som den gir en jevnt fordelt malingstykkelse. Det ergonomisk vinklede skaftet skåner håndledd og gjør malerjobben enklere. Fest på et forlengerskaft og få større rekkevidde
kr 182,00

Pensel PERFECT UTE 100mm FLAT JORDAN

kr 199,00

PENSEL PERFECT UTE 100mm FLAT VINKLET (10) ERGO JORDAN

Med denne penselen maler du raskt den utvendige kledningen samtidig som fasaden får en veldig god beskyttelse. Sammensetningen av penselbust sikrer et høyt malingsopptak og gjør at penselen dekker større flate per dypp samtidig som den gir en jevnt fordelt malingstykkelse. Det ergonomisk vinklede skaftet skåner håndledd og gjør malerjobben enklere. Fest på et forlengerskaft og få større rekkevidde
kr 243,00

Pensel PERFECT UTE 120mm FLAT JORDAN

Med denne penselen maler du raskt den utvendige kledningen samtidig som fasaden får en veldig god beskyttelse. Sammensetningen av penselbust sikrer et høyt malingsopptak og gjør at penselen dekker større flate per dypp samtidig som den gir en jevnt fordelt malingstykkelse. Det klassisk flate skaftet er en favoritt hos mange. Fest på et forlengerskaft og få større rekkevidde.
kr 199,00

PENSEL PERFECT UTE 120mm FLAT VINKLET (10) ERGO JORDAN

En meget bra pensel hvis du trenger litt ekstra rekkevidde. Sammensetningen av penselbust sikrer et høyt malingsopptak og gjør at penselen dekker større flate per dypp samtidig som den gir en jevnt fordelt malingstykkelse. Ergonomisk vinklet skaft skåner håndledd og gjør malerjobben enklere. Fest på et forlengerskaft og få større rekkevidde og en mer behagelig arbeidsstilling.
kr 243,00

Penselsett. 3 pack. Melert bust 25. 50 og 100 mm

kr 86,00

Perlon minirulle 100 mm

kr 19,00

Plastinnlegg rullekar, 28 cm

Engangsinnlegg i solid hvit plast. Benyttes sammen med rullekar prodnr. 1085267. Bredde: 28 cm Lengde: 39 cm
kr 26,00

Pusse pad med struktur. 220 korning. 123x98x10mm

kr 17,00

Rulleskaft. norsk std. kort 180 mm

kr 63,00

Rundpensel 50 mm

Rund pensel med naturbust. Til maling av sprosser, dør- og vinduskarmer. Kan brukes til alle typer maling. Diameter 50mm.
kr 40,00

Rundpensel 40 mm

Rund pensel med naturbust. Til maling av sprosser, dør- og vinduskarmer. Kan brukes til alle typer maling. Diameter 40mm.
kr 31,00

Skrape Vendbar. 45 mm

kr 46,00

Stålbørste. oljeherded stål. 5 rader. høykvalitet

kr 144,00

TERRASSESKRUBB M/GJENGER (5/450) JORDAN

kr 149,00

TJÆRALIN MALESPANN med lokk

kr 29,00

UTENDØRSRULL  70mm 2pk (10/50) MALERULL PERFECT JORDAN

kr 75,00

UTENDØRSRULL 140mm 2pk (5) MALERULL PERFECT JORDAN

kr 139,00

UTENDØRSRULL SETT  70mm (10/420) RULLESETT PERFECT JORDAN

kr 155,00

UTENDØRSRULL SETT 140mm (5) PERFECT JORDAN

kr 260,00

VASKEKOST UTE VINKLET (5) JORDAN

kr 171,00

Velour minirulle. For lakk. 100 mm

kr 22,00

Vestan rullesett. norsk std 180 mm

kr 102,00

Økonomi Pensel 70 mm

En standard pensel i god kvalitet som slitter lite hår. Penselen er godt einet for lakk og maling.
kr 23,00
Filters
Sort
display